Klanten beoordelen ons met een 9.1

Een handmatige of automatische parkeerbeugel: de verschillen

Wanneer je een parkeerbeugel bestelt, kun je kiezen voor een handmatige of automatische parkeerbeugel. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze beugels?

Handmatige parkeerbeugels
Laten we beginnen met de handmatige parkeerbeugels. Welk type je ook kiest: ze zijn recht-toe-recht-aan en jij bent de enige die ze -handmatig- omhoog of omlaag doet. Zonder accu’s, sensoren of andere technische snufjes. Gewoon de ‘good old’ parkeerbeugel. Het is maar een kleine moeite om even uit te stappen en de parkeerbeugel omlaag te doen, waarna je hem weer omhoog doet zodra je eroverheen bent gereden. Deze kleine handeling scheelt je uiteindelijk flink op de aanschafprijs.

Dat is ook meteen het grootste voordeel van een handmatige parkeerbeugel: ze zijn al met een zeer beperkt budget te koop. Reserveer jouw parkeerplaats met één van onze handmatige beugels en je weet zeker dat het slot niet zomaar te openen is door iemand anders. Jij alleen krijgt de sleutel van jouw parkeerplek. Er zijn verschillende soorten handmatige parkeerbeugels om uit te kiezen. Welk exemplaar past het best bij jou? Of ga je toch liever voor een automatische beugel? Hieronder lees je de voordelen.

Automatische parkeerbeugels
Automatische parkeerbeugels zijn enorm populair. Ook wel logisch, want ze bieden optimaal comfort en een fijn gevoel van luxe. Waarom zou je nog uit je auto stappen en je parkeerbeugel handmatig bedienen, als dat ook gewoon vanuit je auto of op afstand kan?

Want hoe werken automatische parkeerbeugels nou precies? Per individueel product verschilt dat steeds een beetje, maar de grote lijn is dat je ze met behulp van een afstandsbediening of sensor automatisch kunt laten zakken, zodat je eroverheen kunt rijden. Volledig geautomatiseerd dus! Je drukt op de knop, je parkeert en klaar is kees.

Parkeerbeugels met accu
Het grootste voordeel van een automatische parkeerbeugel met accu is dus dat je niet hoeft uit te stappen wanneer je komt aanrijden of wilt wegrijden. Regent het? Geen probleem! Met behulp van een slimme app of afstandsbediening, open je de beugel gewoon op afstand en wordt parkeren heel eenvoudig. De accu van een automatische parkeerbeugel verbruikt niet veel energie, dus je hoeft hem maar eens in de zoveel tijd (4 maanden tot 1,5 jaar, afhankelijk van het type beugel) op te laden. Nog makkelijker: er zijn ook automatische parkeerbeugels die werken op zonnecellen. Hierdoor laadt de accu zichzelf continu op als de zon schijnt, dus dan hoef je nooit meer zelf op te laden. Welke automatische parkeerbeugel heeft jouw voorkeur?  

 

Terug naar overzicht

Lees overige kennisbank artikelen

Klanten beoordelen ons met een 9,1

Jos

Super flexibele medewerking.

Super flexibele medewerking. Alles goed vastgelegd en de monteur ging zelf nog op pad om ervoor te zorgen dat hij bij de juiste plek terecht kon.

P de Vries

14 beugels besteld en binnen een week...

14 beugels besteld en binnen een week geleverd. Kwaliteit ziet er goed uit dus tevreden.

Yaski Cannoot

Zeer tevreden

Er was iets fout gelopen met de transporteur. Parkeerbeugelspecialist heeft dit snel opgelost. Zeer tevreden met jullie service.

H Puijman

Snelle en correcte levering

Snelle en correcte levering, goed advies, klantvriendelijk dus zeker aan te raden om hier te kopen.